Johannanystrom

Alla inlägg under januari 2010

Av Johanna Nyström - 11 januari 2010 17:04

Jag hade ju som nyårslöfte att jag skulle börja äta nyttigare och börja träna igen. Jag tänker hålla det och imorgon sätter jag igång. Började inte direkt efter nyår, utan väntade nu tills "allt" är över. Jul, nyår och andra speciella dagar. Hade egentligen tänkt börja idag men kunde inte fara handla allt som behövs förren nyss. Så nu är kylskåpet fyllt med grönsaker av alla dess like, och fruktskålen är också den fylld.

Jag tänkte prova mig på en "bantningsmetod", eller man kan inte kalla den för att banta, för det gör man inte direkt. Den här metoden är mer hälsonsam för kroppen och man mår bättre av att följa den, man kan leva genom den hela livet, vilket man inte kan/gör genom riktiga bantningsmetoder som bara pågår under några veckor/månader.

Kan skriva här nedanför lite vad man gör.


* Äter regenbundet, Frukost, lunch, middag + två mellanmål om dagen.

Man byter ut snabba kolhydrater mot långsamma.


* Äter mat som du blir mätt på, inte mätt för en halv timme och sedan blir du hungrig igen.


* Du byter ut alla produkter som är gjorda på vitt mjöl till fullkornsvarianter. Tex, vitt bröd - fullkornsbröd, Pasta - fullkornspasta eller dinkel, jasminris - råris, osv.


* Byter ut potatisen mot tex, grönsaker, böner osv.


* Undvik bröd så mycket du kan, ät bara när du känner att du måste, istället ersätter du det med ägg, ost, skinka, yoghurt.


* Försök äta protein till varje måltid, fisk, ägg, kött, kyckling m.m


* Ät mer nyttigt fett: fisk, avokado, nötter, olivolja m.m


* Ät mer fiber, havregrynsgröt tex.


* Sov mer, stressa mindre, träna/motionera mer!


Man äter precis all mat som man ätit tidigare, bara att man äter mindre utav den och istället tillsätter mer grönsaker. Svårt att förklara men ska bli roligt att testa det här :) För äta mer hälsosamt behöver jag då absolut börja göra. Och lite "bullmage" vill jag bli av med. haha!




Av Johanna Nyström - 11 januari 2010 12:56

Ikväll drar Familjen annorlunda igång igen på TV4. Följde varje avsnitt förra året och det var faktiskt bra, tyckte det var kul att se hur endel familjer verkligen har det med kanske 9 barn, och hur dom klarar av allt. Så det hade jag väl tänkt se ikväll om man inte hittar på något annat roligt, annars finns ju alltid TVreplay :) Och senare är det dax för två nya PH avsnitt som man bara inte får missa :)


Förresten, igår var jag & Linn J-vligt nära på att söka in till ett program, ska inte säga vad men vem vet, det kanske blir av? ;) Roligt skulle det vara. Haha!


Nu ska jag iaf göra mig nå frukost och sen kommer Linn och håller mig sällskap.

Av Johanna Nyström - 11 januari 2010 12:48

En annan film som jag kan rekomendera att se är Jennifer´s body. också en skräckfilm som jag inte trodde skulle vara så skräck när jag såg framsidan men där hade jag fel. Eller "såå" läskig är den väl inte men nog får man rycka till några gånger när det händer något man inte är beredd på :) Men den gick att iaf att se.


  

Av Johanna Nyström - 11 januari 2010 12:44

Filmen vi såg igår har jag blivit varnad för att absolut inte se. Men jag var tvungen iallafall. Och nu i efterhand ångrar jag mig verkligen att man var så dum och såg den. Speciellt när man fick krypa ner i sängen själv och vara livrädd. Kan ju säga att lampan har då varit tänd precis hela natten och det var ett helvete att kunna somna. Jag är väldigt bra på att inbilla mig saker och skrämma upp mig själv! Paranormal Activity hette filmen, den är helt klart sevärd, men se den absolut inte själv om ni lätt blir rädda osv. Den är ganska seg i början men när den väl säter fart händer det saker :)


  


Och här har ni trailern, dock filmad från en biosalong, men sjukt kul att se publikens miner & hur rädda dom är :)

Av Johanna Nyström - 11 januari 2010 12:32

Har verkligen inte haft någon större lust till att blogga under helgen men jag tänkte skriva lite kort om vad jag gjort.


Fredag: Oj, hörrni, jag kommer knappt ihåg vad jag gjort, men jag hos Linn några timmar sen har jag bara legat hemma och tagit det lugnt. Det var skönt de också.


Lördag: Jag & Linn drog och såg på basketmatch, en spännande sådan, dock var vi mest inne i att surra mer än vad vi var inne i matchen tror jag :) Blev att äta middag hemma hos henne, kykling o ris. Vi tog nå varv kring stan, Emil kom och åkte med oss en lill sväng och jag fick äntligen styrt upp tid för tattueringen, så på Söndag sitter jag och blir gaddad och jag kan ju meddele er om att jag redan är nervös. Haha!

Resten av kvällen/natten har vi legat hemma hos mig i sängen och surrat, lyssnat på musik, klagat och varit på lunarstorm. Ha, ja ni hörde! Lunarstorm. Vilket faktiskt var roligt.


Söndag: Var en väldigt, väldigt lugn dag. Jag hjälpte mamma här hemma med olika saker, fick besök av Linn i någon timme och sen tvingade jag Ida & David att se film med mig.


Idag, Måndag: vettetusan vad som händer? jag är ensam hemma nu när lovet är slut, alla har börjat jobba "normalt" igen. Kanske slår på någon film för att fördriva tiden?


Det var min helg, en riktigt lugn sådan!

Av Johanna Nyström - 7 januari 2010 22:45

Vilken underbar kväll det varit. Jag & Linn har suttit hos henne och fikat och druckit varm choklad, vilket jag inte gjort på evigheter så det var verkligen på tiden och hur gott det var behöver jag inte ens säga. Sen har vi badat bastu, vilket var förbannat skönt. Peeling, ansiktsmask och skrubbning gjorde vi också så nu är man mjuk och len och känner sig som en ny människa :)


Nu ligger jag här hemma i min ensamhet och har förbannat tråkigt. Känner mig hur pigg som helst och har ingen aning om vad jag ska göra åt det?! Funderar på att ta mig mod och se en skräckfilm som tydligen inte rekomenderas att se själv, eller att alls se den. Så hur nu det ska gå vettefan! Finns ju inte så mycket annat att göra så.


Av Johanna Nyström - 7 januari 2010 17:42

Cascada har vi nog alla tyckt om deras låtar och den här får man ju bara inte missa :)


Av Johanna Nyström - 7 januari 2010 17:01

Har länge velat fram&tillbaka på om jag verkligen ska lägga upp det här videoklippet. Men nu gör jag det! Man måste väl bjuda på sig själv ibland? Haha! Ingen speciell film men lite roligt ändå! Man kan nästan tro att dom andra, Linn, Dan & Tobbe är extremt less mig ;) haha! Undra varför? Det var då ett jäkla tjat från min sida om Erik Grönwall den kvällen så. Hur vi hade roligt den kvällen förresten. Dan före julafton.


Nåja, se & jaaa, tyck vad fan ni vill.


Presentation


Johanna Nyström - 23år, bor i Norrbotten, Överkalix tillsammans med min pojkvän Mathias och våran hund, en Fransk Bulldog som heter Dollar. Världens härligaste. Honom kommer ni få läsa och se mycket av här.

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

-

Personligt bloggar Blogvertiser Personligt





Ovido - Quiz & Flashcards